Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g shallots (2-3 shallots)
- 30 g olive oil
- 250 g pearl barley, medium, washed and drained
- 100 g dry white wine, vegan
- 750 g water, hot
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), vegan - ½ tsp fine salt
- 2 pinches ground white pepper
- ¾ tsp dried thyme (opcjonalnie)
- 40 g pine nuts
- 400 g courgette, sliced (5 mm)
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, cut into strips (5 mm)
- 60 g almond butter, white
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichoke And Tofu Dip
5min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1 godz. 25 min
Risotto with Parmesan cheese
30 Min
Minestrone
45 Min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55 min
Paella with kidney beans
55 Min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Spinach and tomato quiche
1 Std. 45 Min
Lentil loaf
1h 55 min
Vegan bean burger
1h 20min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min