![Ditalini polpo e cozze Ditalini polpo e cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fda55e79-f8b3-4be1-812c-52545e44b211/Derivates/b5e7d294-4655-4822-8ef2-c4c944965abb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 30 g cipolla
- 1 pezzettino di peperoncino rosso
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 750 g di polpo fresco a pezzi (5 cm circa)
- 100 g di vino bianco
- 1000 g di cozze fresche, pulite e spurgate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti
- 400 g di pasta secca, tipo ditalini rigati
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Cavatelli ai frutti di mare
1hod.
Tiella barese
1hod.
Zuppa di aragosta
1hod.
Risotto al nero di seppia
35 min
Zuppa di fagioli e cozze
55min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 min
Fideuá di polpo
1hod. 10min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Risotto ai frutti di mare
45 Min
Zuppa di patate e carciofi
1hod.
Zuppa di baccalà
1hod.
Calamari alla napoletana
40min