Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 30 g cipolla
- 1 pezzettino di peperoncino rosso
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 750 g di polpo fresco a pezzi (5 cm circa)
- 100 g di vino bianco
- 1000 g di cozze fresche, pulite e spurgate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti
- 400 g di pasta secca, tipo ditalini rigati
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5 min.
The Bronx
10 min.
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1h
Polpo al vino rosso
1h
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10 min.
Baccalà, patate e funghi
45 min.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Risotto alle cozze
1h 5 min.
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 min.
Calamari alla napoletana
40 min.
Polpo in rosso
35min