Ditalini polpo e cozze
TM5

Ditalini polpo e cozze

4.8 (10 ocen)

Składniki

  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g cipolla
  • 1 pezzettino di peperoncino rosso
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 750 g di polpo fresco a pezzi (5 cm circa)
  • 100 g di vino bianco
  • 1000 g di cozze fresche, pulite e spurgate
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 400 g di pomodori ciliegino in quarti
  • 400 g di pasta secca, tipo ditalini rigati
  • sale q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2832 kJ / 677 kcal
Białko
41.3 g
Węglowodany
81 g
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
4.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy