Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Anellini
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 2 uova (circa 60 g l'una)
- 60 g di acqua fredda
Sugo alla pecorara
- 40 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 130 g di melanzana a tocchetti (2-3 cm)
- 150 g di zucchine a tocchetti (2-3 cm)
- 100 g di peperone giallo, pulito e a tocchetti (2-3 cm)
- 400 g di passata di pomodoro
- 2 pizzichi di sale
- 300 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 50 g di pecorino grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2582 kJ / 617 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parrozzo
1h 10min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Penne peperoni e noci
35 Min
Pasta alla carcerata
30 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Maltagliati di farina di mais al ragù
2 Std. 10 Min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Quadrucci e piselli in brodo
1小时 20 分钟
Pasta alla mugnaia
2h
Fiadoni
1 Std.
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.