Anellini alla pecorara

Anellini alla pecorara

4.8 20 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Anellini
  • 300 g di farina tipo 0
  • 2 uova (circa 60 g l'una)
  • 60 g di acqua fredda
Sugo alla pecorara
  • 40 g di cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 130 g di melanzana a tocchetti (2-3 cm)
  • 150 g di zucchine a tocchetti (2-3 cm)
  • 100 g di peperone giallo pulito e a tocchetti (2-3 cm)
  • 2 pizzico di sale
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 300 g di ricotta di pecora scolata dal siero
  • 50 g di pecorino grattugiato
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 617 kcal / 2582 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 70.8 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...