Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 100 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di cipolline tipo lampascioni
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di olio di semi di mais
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (2 cm circa)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3307.6 kJ / 790 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 75.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 3667.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 dk
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Pancotto con cime di rape
40 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 dk
Ragù alla barese
4h
Cartellate
1sa 5 dk
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1h 40 min
Salsiccia e cardoncelli
55 min
Cicorie stufate
35 min
Cime di rapa stufate
55 min