Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 350 g di farina di grano duro
- 450 g di acqua
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 50 g di cipolla
- 50 g di carota, pelata
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2849 kJ / 681 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 Min
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Fusilli tricolore
30 Min
Penne all'arrabbiata
20min
I tacconi allo sgagg
2h
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti al tonno
40 min
Tagliolini alla molisana
1 godz. 30 min
Rigatoni affumicati
25min
Lagane e ceci in purea
1 Std. 20 Min
Gnocchi al pomodoro
1 godz. 30 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 Std.