Pasticcio di tortellini

Pasticcio di tortellini

3.9 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g di prosciutto crudo a pezzi
  • 120 g di mortadella a pezzi
  • 150 g di carne trita di manzo scelta
  • 1 uovo
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1000 g di acqua
Pasta
  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di semola rimacinata di grano duro
  • 4 uova
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Sugo
  • 100 g di cipolla bianca in quarti
  • 100 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 100 g di acqua
  • 3 - 4 foglie di basilico fresco
  • 250 g di mozzarella ben scolata e a tocchetti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 559 kcal / 2339 kJ
Białko 33.9 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...