Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 200 g di spinaci freschi
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 10 foglioline di prezzemolo
- 200 g di carne trita di manzo
- 10 g di pangrattato
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di carne di manzo in un'unica fetta
- 70 g di mortadella a fette
- 100 g di caciocavallo a fette
- 3 uova sode
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di scalogno a pezzi
- 40 g di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1846 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 706.6 mg
Alternatywne przepisy
Rame di Napoli
3 Std.
Scaloppine alla perugina
30min
Pollo alla birra a Cottura Lenta con purè di zucca e patate
4h 10min
Polpettone di carne con ripieno di carciofi
2h 20min
Timballo di melanzane, pomodori e caprino (TM6)
40min
Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta
2h
Cocottine di fave
40min
Pescestocco alla messinese
30min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Pesto alla trapanese
20 min
Muffolette
3 Std.
Rosticceria siciliana
2h