Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 30 g di burro, morbido
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 3 carciofi
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min.
Risotto ai carciofi
30min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40 min.
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Risotto con fave, primosale, birra e fiori
1h
Riso integrale al tonno e carciofi
40 min.
Rigatoni capricciosi
1h
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Tortellini ai funghi e frutta secca
30min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min.
Risotto ai funghi porcini
35min