Urządzenia i Akcesoria
Risotto z parmezanem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
1600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g masła plus 2 łyżki
-
20 g oliwy z oliwek
-
640 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
1 - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1006 mg
Białko
9 g
Kalorie
1812 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z salsą pomidorową
40 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min