
Urządzenia i Akcesoria
Kofty z wołowiny i fety
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
skórka pomarańczowa z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
-
kolendry, świeżej5 - 6 gałązek
-
liści mięty, świeżych10 - 15
-
zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół2
-
wołowiny pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)650 g
-
jogurtu typu greckiego60 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki100 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 1 cm kawałki25 - 30 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
72 kcal /
304 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Guacamole
15 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min