Urządzenia i Akcesoria
Kofty z wołowiny i fety
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
skórka pomarańczowa z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
-
5 - 6 gałązek kolendry, świeżej
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
650 g wołowiny pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
60 g jogurtu typu greckiego
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
25 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
304 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 Std. 40 Min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 Min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 Min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 Std. 10 Min
Szarpana wieprzowina
4 Std. 15 Min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 Min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 10 Min
Marynata teriyaki
15 Min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min