Kofty z wołowiny i fety

Kofty z wołowiny i fety

4.0 147 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

  • skórka pomarańczowa z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
  • 5 - 6 gałązek kolendry, świeżej
  • 10 - 15 liści mięty, świeżych
  • 2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 650 g wołowiny pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 60 g jogurtu typu greckiego
  • 100 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 1 cm kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 9 g
Kalorie 304 kJ / 72 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...