
Urządzenia i Akcesoria
Hekele
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
filetów ze śledzia, solonego, à la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych w 0,5 cm kostkę300 g
-
wody400 g
-
jajka2
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki150 g
-
musztardy łagodnej1 - 2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183.1 kcal /
765.9 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
6.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
167.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.