Urządzenia i Akcesoria
Hekele
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
300 g filetów ze śledzia, solonego, à la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych w 0,5 cm kostkę
-
400 g wody
-
2 jajka
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
1 - 2 łyżki musztardy łagodnej
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
167.4 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
765.9 kJ /
183.1 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Kulki rybne w marynacie
26h 20min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Śledzie po cygańsku
2h 20min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min