Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych w 0,5 cm kostkę
- 400 g wody
- 2 jajka
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 1 - 2 łyżki musztardy, łagodnej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 765.9 kJ / 183.1 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 167.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Śledzie po japońsku
45min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25hod. 15min
Pasta z makreli wędzonej
20min
Tatar ze śledzia
10min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min