Urządzenia i Akcesoria
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kaczka faszerowana
-
1 tuszka z kaczki (ok. 2300 g), bez podrobów
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g migdałów, blanszowanych
-
70 g moreli suszonych, bez pestek
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
500 g mięsa wieprzowego z szynki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
15 g bułki tartej
-
50 g mleka
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Kasza gryczana z żurawiną
-
1 ząbek czosnku
-
35 g selera naciowego pokrojonego w 3-4 mm plastry
-
30 g masła
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej
-
70 g żurawiny, suszonej
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
78.3 g
Kalorie
7442 kJ /
1777 kcal
Tłuszcz
140.8 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
60.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karp w szarym sosie
1h 10min
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1h 20min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Kurczak faszerowany ryżem
2h 50min
Szynka w cieście chlebowym
101h
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Gęś faszerowana
4h 50min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2h 50min