
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
6 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
30 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
50 g białego wina
-
600 g wody
-
1 szczypta nitek szafranu
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 goździki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
40 - 50 g grzanek pokrojonych na 1-2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612.8 kcal /
2565.4 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min