Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

3.7 207 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 6 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g migdałów, blanszowanych
    50 g migdałów, w słupkach
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 50 g białego wina
  • 600 g wody
  • 1 szczypta nitek szafranu
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 goździki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 - 50 g grzanek pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    40 - 50 g bułki tartej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 612.8 kcal / 2565.4 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...