Jajka faszerowane pastą z sardynek
TM6 TM5

Jajka faszerowane pastą z sardynek

4.1 (53 oceny)

Składniki

  • 400 g wody
  • 6 jajek
  • 30 g cebuli
  • 30 g sera żółtego, np. Gouda, Ementaler, pokrojonego na kawałki
  • 30 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g sardynek, z puszki, odsączonych z oleju
  • 10 g majonezu
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
276.6 kJ / 66.1 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
0.6 g
Tłuszcz
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
0.1 g
Sód
125.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy