Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 6 jajek
- 30 g cebuli
- 30 g sera żółtego, np. Gouda, Ementaler, pokrojonego na kawałki
- 30 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 g sardynek, z puszki, odsączonych z oleju
- 10 g majonezu
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 276.6 kJ / 66.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 125.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2u. 50min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Hekele
2 godz. 40 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Śledzie w kożuchu
1h
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane awokado
40 min