
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 ogórki gruntowe
- sól ilość do oprószenia ogórków
- 5 g koperku, świeżego tylko liście
-
180 - 200
g filetów z makreli, w oleju odsączonych, bez skóry, podzielonych na kawałki
lub 180 - 200 g makreli, wędzonej bez skóry i ości, podzielonej na kawałki - 50 g śmietany, 12% tłuszczu
- ½ - 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 26.8 kcal / 112 kJ
- Białko
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Sód
- 138.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Scones z camembertem
45 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.