Urządzenia i Akcesoria
Roladki z ogórka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
20 porcji
Składniki
-
3 - 4 ogórki gruntowe
-
sól ilość do oprószenia ogórków
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
180 - 200 g makreli, wędzonej, bez skóry i ości, podzielonej na kawałki180 - 200 g filetów z makreli, w oleju odsączonych, bez skóry, podzielonych na kawałki
-
50 g śmietany, 12% tłuszczu
-
½ - 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
138.3 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
112 kJ /
26.8 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Kule serowe
1 godz.
Scones z camembertem
45 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Sałatka z serem
5 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min