Urządzenia i Akcesoria
Roladki z ogórka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
20 porcji
Składniki
-
3 - 4 ogórki gruntowe
-
sól ilość do oprószenia ogórków
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
180 - 200 g makreli, wędzonej, bez skóry i ości, podzielonej na kawałki180 - 200 g filetów z makreli, w oleju odsączonych, bez skóry, podzielonych na kawałki
-
50 g śmietany, 12% tłuszczu
-
½ - 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
138.3 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
112 kJ /
26.8 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Sałatka curry
25 min
Scones z camembertem
45 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Mini frittaty z warzywami
35 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.