![Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/008D9A29-130F-4BA6-99FA-E03E79789EF7/Derivates/3266400C-AAD4-4024-AA64-BFC45BAB10FF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ząbków czosnku
- 5 gałązek rozmarynu, świeżego
-
150
g boczku parzonego, w plastrach
lub 150 g szynki, w plastrach -
800
g udźca z indyka, bez skóry, z kością
lub 800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością - 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1300 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 Std.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 Min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std. 10 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min