Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami

Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami

3.9 37 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g ząbków czosnku
  • 5 gałązek rozmarynu, świeżego
  • 150 g boczku parzonego, w plastrach
    150 g szynki, w plastrach
  • 800 g udźca z indyka, bez skóry, z kością
    800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1300 g wody
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 51 g
Kalorie 2174 kJ / 520 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...