Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
TM5 TM6

Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami

3.9 (36 ocen)

Składniki

  • 30 g ząbków czosnku
  • 5 gałązek rozmarynu, świeżego
  • 150 g boczku parzonego, w plastrach
    lub 150 g szynki, w plastrach
  • 800 g udźca z indyka, bez skóry, z kością
    lub 800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 20 g oliwy z oliwek extra virgin
  • 1300 g wody
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2174 kJ / 520 kcal
Białko
51 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy