
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ząbków czosnku
- 5 gałązek rozmarynu, świeżego
- 150 g boczku parzonego, w plastrach
- 800 g udźca z indyka, bez skóry, z kością
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1300 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 Min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2hod. 15min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 Min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1hod. 10min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 Std. 45 Min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1hod. 30min
Roladki z piersi indyka
2h 30min