Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ząbków czosnku
- 5 gałązek rozmarynu, świeżego
-
150
g boczku parzonego, w plastrach
lub 150 g szynki, w plastrach -
800
g udźca z indyka, bez skóry, z kością
lub 800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością - 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1300 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Karkówka po karkonosku
1h 50min