
Urządzenia i Akcesoria
Korzenny śledź z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas
-
woda do namoczenia śledzi
-
6 łyżek białego octu winnego
-
200 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 łyżki cukru
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 łyżeczki białej gorczycy
-
10 - 12 goździków
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
1 laska cynamonu
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
300 g oleju rzepakowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
640.5 kcal /
2679.8 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
58.2 g
Węglowodany
15.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
80 mg