Urządzenia i Akcesoria
Korzenny śledź z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas
-
woda do namoczenia śledzi
-
6 łyżek białego octu winnego
-
200 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 łyżki cukru
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 łyżeczki białej gorczycy
-
10 - 12 goździków
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
1 laska cynamonu
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
300 g oleju rzepakowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80 mg
Białko
16 g
Kalorie
2679.8 kJ /
640.5 kcal
Tłuszcz
58.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.