Korzenny śledź z jabłkiem

Korzenny śledź z jabłkiem

4.4 404 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas
  • woda do namoczenia śledzi
  • 6 łyżek białego octu winnego
  • 200 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
    2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
  • 2 łyżeczki białej gorczycy
  • 10 - 12 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 300 g oleju rzepakowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 640.5 kcal / 2679.8 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 58.2 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 80 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...