Korzenny śledź z jabłkiem
TM6 TM5

Korzenny śledź z jabłkiem

4.4 (357 ocen)

Składniki

  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas
  • woda, do namoczenia śledzi
  • 6 łyżek białego octu winnego
  • 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
    lub 2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
  • 2 łyżeczki białej gorczycy
  • 10 - 12 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 300 g oleju rzepakowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2679.8 kJ / 640.5 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
15.6 g
Tłuszcz
58.2 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
2.7 g
Sód
80 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy