Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 330 g pieczarek (12-16 szt.)
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka pepperoni, marynowana, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
- 50 g salami, pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
- 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 478.2 kJ / 114.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 318.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Przekąska z oscypkiem
2h 20min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Bruschetta z karczochami
40 Min
Kulki z cukinią i serem feta
40 Min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 Min
Kawior z pieczarek
30min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min