Pieczarki nadziewane
TM6 TM5

Pieczarki nadziewane

4.4 (148 ocen)

Składniki

  • 300 - 330 g pieczarek (12-16 szt.)
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka pepperoni, marynowana, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 50 g salami, pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
  • 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
478.2 kJ / 114.3 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
7.2 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
318.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy