
Urządzenia i Akcesoria
Paprykarz ze śledziem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu białego120 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata200 g
-
cukru1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki300 g
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
174.8 kcal /
731.6 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
16.6 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Tatar ze śledzia
10 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Pasta z makreli wędzonej
20 min