Paprykarz ze śledziem

Paprykarz ze śledziem

4.3 177 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ryżu białego
    120 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g
    50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    200 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 szczypta
  • filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
    300 g
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 174.8 kcal / 731.6 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...