Paprykarz ze śledziem

Paprykarz ze śledziem

4.3 178 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 30 g oleju
  • 120 g ryżu białego
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 8.7 g
Kalorie 725 kJ / 173.3 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...