Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej

Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej

4.6 187 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 800 g kapusty kiszonej
  • 125 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 15 g oleju
  • 250 - 300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 275 - 300 g wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu czarnego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 owoce jałowca
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 kaszanki (krupnioki)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2651.8 mg
Białko 23.7 g
Kalorie 2939.2 kJ / 702.5 kcal
Tłuszcz 60.6 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Węglowodany 16.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...