
Urządzenia i Akcesoria
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty kiszonej800 g
-
cebuli przekrojonej na pół125 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oleju15 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę250 - 300 g
-
wody275 - 300 g
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziarna pieprzu czarnego3
-
liście laurowe, suszone2
-
owoce jałowca3
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
kaszanki (krupnioki)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
702.5 kcal /
2939.2 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
60.6 g
Węglowodany
16.4 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Sód
2651.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Żurek
50 min
Łazanki
1 godz.
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Bigos
1 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kapusta gotowana
30 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min