Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille

Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille

4.4 71 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 100 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki
  • 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1-1,5 cm kostkę
  • 150 g ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę
  • 200 g pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1400 g wody
  • 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 150 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
  • 350 g makaronu, suchego, krótkiego np. fusilli, rigatoni
  • 4 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 30 - 40 g czarnych oliwek (opcjonalnie) bez pestek
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 728.5 kcal / 3048.2 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 92.4 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 909.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...