
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
600 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
3 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 - 2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego (opcjonalnie)
-
1000 g wody
-
20 g przecieru pomidorowego
-
30 g białego wina, wytrawnego
-
10 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki cukru
-
30 g miodu
-
15 g sosu sojowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
467 kcal /
1955.3 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
35.3 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
12.8 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
851.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska