
Urządzenia i Akcesoria
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
Składniki
-
udek z kurczaka, bez skóry i kości (12 szt.)1200 - 1500 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM4 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego2 łyżeczki
Sos tatarski
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki150 g
-
pieczarek marynowanych120 g
-
majonezu250 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
musztardy20 g
-
cukru1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Udka zapiekane i ryż
-
pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 3-5 mm plastry250 g
-
wody2000 g
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1 godz.
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 godz. 15 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min