Urządzenia i Akcesoria
Ryba po kaszubsku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i osuszonych ręcznikiem papierowym (5-6 kawałków)1000 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych (5-6 kawałków)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
40 g oleju
-
200 g pomidorów, z puszki krojonych
-
200 g wody
-
50 g ketchupu
-
10 g cukru
-
10 - 15 g octu
-
50 g śliwek suszonych, bez pestek
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych w 0,5 cm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
512.7 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
1039.7 kJ /
248.3 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Kurczak w galarecie
3 godz.
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Kurczak po cygańsku
1 godz. 20 min
Ryba po grecku
45 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min