Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g korzenia pietruszki pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
400 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 cytryn)
-
1 ząbek czosnku
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
4 żółtka
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło
55 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
35 min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min