
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki600 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 1-2 cm kawałki200 g
-
wody400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 cytryn)80 g
-
ząbek czosnku1
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
żółtka4
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1h 45min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5h 20min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1h 5min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2h
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4h
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40min