Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g koperku, świeżego tylko liście
-
200 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
30 g kaszy jęczmiennej mazurskiej
-
300 g serc drobiowych z kurczaka, oczyszczonych
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
kwaśna śmietana do podania (ok. 60 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Kujawska zupa z brukwi
1 godz. 30 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min