
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Łosoś i ziemniaki
-
cytryna ekologiczna1
-
masło do natłuszczenia przystawki Varoma
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy, ok. 2 cm grubości)4
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki600 g
Kremowy sos pieczarkowy
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
masła10 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry300 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
660 kcal /
2763 kJ
Białko
45 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
1137 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska