Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulpety z kurczaka
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na kawałki
- 1 jajko
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Zupa z kapusty
- 180 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 10 g oleju rzepakowego
- 400 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - natka pietruszki, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1173 kJ / 281 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1óra 20p
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1h 30min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 Std. 25 Min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 Min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 Min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 Min
Zupa gyros z kurczakiem
50 Min
Zupa gołąbkowa
55 Min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 Min