
Urządzenia i Akcesoria
Chow mein z krewetkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
krewetek surowych, nieobranych całych650 g
-
chińskiego makaronu jajecznego, suchego typu chow mein250 g
-
wrząca woda ilość do zalania makaronu
-
wody350 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek70 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
mieszanki warzyw, mrożonej chińskiej, uprzednio rozmrożonej, odsączonej600 g
-
kiełków soi, świeżych150 g
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry50 g
-
koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)1 czubata łyżeczka
-
sosu sojowego ciemnego50 g
-
czerwona papryczka chili posiekana, do podania
-
cebula dymka zielona część, posiekana, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
710.5 kcal /
2972.5 kJ
Białko
42.5 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
75.5 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
1714.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1 godz. 10 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.