
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Kurczak z ziołowym sosem
-
4 nogi z kurczaka, ze skórą i kością
-
3 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g czerwonego octu winnego
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g kolendry, świeżej
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
Sałatka z fasoli z pesto z rukoli
-
30 g migdałów, w słupkach
-
25 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
100 g rukoli
-
1 ząbek czosnku
-
1 szczypta soli
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
800 g białej fasoli, dużej, z puszki z zalewą
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632 kcal /
2646 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
1231 mg