Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 płocie, świeże, oczyszczone (ok. 150 g każda)
-
2
filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
lub 2 filety z lina, ze skórą (ok. 130 g każdy) - 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, tłustego, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1200 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 40 g zasmażki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 12560.4 kJ / 3000 kcal
- Białko
- 177 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 208 g
- Błonnik
- 16.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35min
Bulion rybny
1h
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min
Zupa rybna z szafranem
50 dk
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Zupa rybna z kolendrą
45min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 dk