Chowder z ryb słodkowodnych
TM6 TM5

Chowder z ryb słodkowodnych

4.2 (6 ocen)

Składniki

  • 3 płocie, świeże, oczyszczone (ok. 150 g każda)
  • 2 filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
    lub 2 filety z lina, ze skórą (ok. 130 g każdy)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, tłustego, pokrojonego w 5 mm kostkę
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1200 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 40 g zasmażki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 6 porcji
Kalorie
12560.4 kJ / 3000 kcal
Białko
177 g
Węglowodany
122 g
Tłuszcz
208 g
Błonnik
16.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy