Pollo e insalata tiepida di patate

Pollo e insalata tiepida di patate

4.5 193 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di paprica dolce
  • 4 cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 1 ½ cucchiaino di aglio in polvere
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • 1 pizzico di pepe di Cayenna
  • 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
  • 1 cucchiaino di prezzemolo secco
  • 800 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a fette (2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 650 g di patate pelate, a cubetti (2 cm)
  • 3 cucchiaini di aceto di vino
  • 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di basilico secco
  • 200 g di pomodorini a metà
  • 60 - 80 g di rucola

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 473 kcal / 1978 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...