Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di pinoli sgusciati
- 10 g di nocciole sgusciate
- 50 g di anacardi non salati
- ½ spicchio di aglio
- 50 g di spinaci baby freschi, lavati
- 75 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Penne risottate con verdure
35min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Farfalle risottate con tacchino al profumo di rose e limone
40min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min