Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 5 foglie di menta, lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 700 - 800 g di polpo fresco, pulito ed eviscerato
- 400 g di zucchine a tocchetti (2 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Calamari cipolle e patate
50 min
Polpo con patate alla salentina
1sa 10 dk
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 godz.
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min
Insalata fredda di polpo e patate
50 min
Insalata di calamari
55 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 min
Insalata di calamari al limone
35 min