Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi

Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi

3.6 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di brodo vegetale
    500 g
  • di olio di oliva
    1 cucchiaino
  • di patate a cubetti (3 cm)
    600 - 700 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe macinato (a piacere)
    2 pizzichi
  • di paprika dolce
    1 pizzico
  • di curry in polvere
    1 pizzico
  • di filetti di merluzzo a cubetti (3 cm)
    500 g
  • di verza a listarelle (1 cm)
    250 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    100 g
  • arance il succo spremuto fresco (200 g) e la scorza grattugiata di ½ arancia
    2 - 3
  • di amido di mais (maizena)
    15 g
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 427 kcal / 1785 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...