![Salamelle con le verze Salamelle con le verze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC90F096-1FC9-4472-B32F-6EF2594FB3A7/Derivates/7715EC10-7308-4846-A52B-9AB5E2363FC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla in quarti (50 g circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 500 g di verza a listarelle sottili
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 30 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 4 salamelle di maiale, fresche doppie (600 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla cacciatora
50min
Crauti e würstel
35min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Costine di maiale alle verze
1h 20min
Cassoeula
1 godz. 25 min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Contorno di verza
35min
Cavolo rosso stufato
45min
Trippa in umido
1h 10min
Fegato alla veneziana
35min
Costine in umido
1h 20min