Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fette di tonno fresco (200 g l'una)
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline
- 1 spicchio di aglio
- 5 foglie di basilico fresco
- 5 foglie di menta fresca
- 10 g di erba cipollina fresca spezzettata
- 10 g di pinoli
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 44.2 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Pesce spada al salmoriglio
5 分钟
Salmone con crudo di pomodori
35min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 分钟
Pesce spada agrumato
35min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1小时 10 分钟
Pesce spada alla ghiotta
40min
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada all'arancia
40min