![Calamari cipolle e patate Calamari cipolle e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/313F135C-AB1D-431A-8455-D96C2E9145F0/Derivates/70BA59DC-D5EC-44DB-A0A8-A18B13C539F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di senape
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Calamari, patate e cipolle
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 500 g di calamari freschi, puliti
- 70 g di cipolla rossa a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Calamari alla marchigiana
35 Min
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Calamaretti ai pistacchi
30min
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Insalata di calamari
55 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Moscardini al limone
30min
Calamari in umido
55 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40p
Calamari alla napoletana
40p
Anelli di totano in umido
30min