Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di senape
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Calamari, patate e cipolle
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 500 g di calamari freschi, puliti
- 70 g di cipolla rossa a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo e zucchine
1sa
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Calamari in umido
55min
Polpo al vino rosso
1sa
Calamaretti ai pistacchi
30 Min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1sa
Insalata di calamari
55min
Insalata di calamari e pesche
40 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 dk
Moscardini al limone
30 Min
Calamari alla napoletana
40 Min
Polpo in rosso
35 dk