
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry500 g
-
warzyw, mieszanych (marchewka, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa)500 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
mąki pszennej25 g
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
sosu sojowego jasnego1 łyżeczka
-
sosu Worcestershire1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
estragonu, suszonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286 kcal /
1199 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
15.7 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50 min
Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło
55 min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Makaron orzo z kurczakiem i pesto
40 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Potrawka z kurczaka z warzywami
1 godz. 5 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min