Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami

4.5 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 - 40 g mięty, świeżej
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g kaszy bulgur
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 350 g pomidorów pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki pestek granatu do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 266.7 kcal / 1116 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 29.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 600.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...