Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 - 40 g mięty, świeżej
- 250 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 100 g kaszy bulgur
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżki pestek granatu, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1116 kJ / 266.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 600.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 Min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20min
Sałatka tabbouleh
1h 40min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 Min
Sałatka z kaszą bulgur, kurczakiem i sosem mango-tahini
1h 50min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 Min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 Min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 Std.
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 Min