Pełna smaków, aromatów i kolorów, a przede wszystkim zdrowa i smaczna. Przygotowana w urządzeniu Thermomix jest również niezwykle prosta. Bogactwo kuchni Bliskiego Wschodu prezentuje ekspert od kuchni tego regionu – Samar Khanafer.
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 min