Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem

Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem

3.4 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ½ cytryny ekologicznej, bez białych błonek, otarta skórka i sok
  • ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
  • 20 g szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego na kawałki
  • 3 - 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
    3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g pomidora pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 1 - 2 szczypty chili, mielonego
  • 100 g ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 100 g tuńczyka, z puszki odsączonego z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 335 kcal / 1402 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...