Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
75 g komosy ryżowej (quinoa)
-
½ cytryn ekologicznej, bez białych błonek, otarta skórka i sok
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
20 g szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego na kawałki
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g pomidora pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
100 g ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g tuńczyka, z puszki odsączonego z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
1402 kJ /
335 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.