
Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
75 g komosy ryżowej (quinoa)
-
½ cytryny ekologicznej, bez białych błonek, otarta skórka i sok
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
20 g szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego na kawałki
-
3 - 4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g pomidora pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
100 g ogórka pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g tuńczyka, z puszki odsączonego z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335 kcal /
1402 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 Min
Sałatka z kaszy quinoa
40 Min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 Std.
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 Std. 35 Min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 Std.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 Min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 Min
Sałatka z soczewicy
45 Min
Sałatka z kaszą kuskus
45 Min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 Min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 Min