Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
TM5 TM6

Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem

3.6 (36 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 75 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ½ cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, otarta skórka i sok
  • ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
  • 20 g szczypiorku, świeżego, posiekanego na kawałki (opcjonalnie)
  • 3 - 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
    lub 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g pomidora, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 1 - 2 szczypty chili, mielonego
  • 100 g ogórka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 100 g tuńczyka, z puszki, odsączonego z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1402 kJ / 335 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy