Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 g czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
220 g pomidorów przekrojonych na pół
-
70 g oliwy z oliwek
-
30 g octu jabłkowego
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g wody
-
100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej100 g kolby kukurydzy tylko ziarna
-
240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
1 awokado pokrojone w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
494 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
898.2 kJ /
214.5 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 godz. 15 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min