Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g twarogu koziego, kanapkowego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 300 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 - 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 7 jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1593.1 kJ / 380.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 106.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 Min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2sa 20 dk
Zapiekanka z soczewicy
1sa 20 dk
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1sa 10 dk
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 Std. 50 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1sa 20 dk
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1sa 20 dk