
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g twarogu koziego kanapkowego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 300 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 - 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 7 jajek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 380.5 kcal / 1593.1 kJ
- Białko
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 106.3 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.