Urządzenia i Akcesoria
Hummus z buraka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
800 g wody
-
400 g czerwonych buraków małych, umytych, w łupinach
-
1 ząbek czosnku
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
150 g jogurtu naturalnego typu greckiego
-
1 łyżka pasty tahini (pasty sezamowej)
-
10 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.1 g
Kalorie
302 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Hummus z groszkiem
10 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z topinamburu
35 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min