
Urządzenia i Akcesoria
Tarta prowansalska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
10 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 jajko
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Nadzienie
-
300 g bakłażana
-
150 g cukinii
-
100 g marchewki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd niasiennych
-
50 g musztardy
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek
-
1 jajko
-
60 g mleka
-
70 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 płaska łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
407 kcal /
1704 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 godz. 10 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tarta jabłkowa
1 godz.