Pasta z topinamburu

Pasta z topinamburu

3.9 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji

Składniki

  • 200 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
  • 450 g wody
  • 1 szczypta soli
  • 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
  • 45 g słonecznika łuskanego
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g oleju z pestek winogron

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 67 kcal / 280 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 6.6 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...