
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z topinamburu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki200 g
-
wody450 g
-
soli1 szczypta
-
kolendry, świeżej tylko liście2 - 3 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki15 g
-
słonecznika łuskanego45 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
oleju z pestek winogron10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
67 kcal /
280 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
6.6 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Topinambur po prowansalsku
50 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Hummus z buraka
1 godz.