Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 450 g wody
- 1 szczypta soli
- 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 15 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- 45 g słonecznika łuskanego
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g oleju z pestek winogron
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 Min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 Min
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Pasta zhong
15 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Sól sezamowa (gomasio)
20 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Topinambur po prowansalsku
50 min
Zielona terrina z kozim serem
4h 40min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 Std. 10 Min