
Urządzenia i Akcesoria
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
200 g orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
-
40 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
500 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g suszonych pomidorów w oliwie, odsączonych, pokrojonych na kawałki, do dekoracji
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.2 kcal /
1649.2 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1604.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska