Urządzenia i Akcesoria
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
200 g orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
-
40 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
500 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g suszonych pomidorów w oliwie, odsączonych, pokrojonych na kawałki, do dekoracji
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1604.7 mg
Białko
12.6 g
Kalorie
1649.2 kJ /
394.2 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min