Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)

Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)

3.0 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
  • 40 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 500 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • ½ ząbka czosnku
  • 10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 2 - 3 łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g suszonych pomidorów w oliwie, odsączonych, pokrojonych na kawałki, do dekoracji
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394.2 kcal / 1649.2 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 28.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1604.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...