Wersje kompatybilne
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 g orzechów nerkowca, surowych, niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
- 40 g marchewki, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 500 g cukinii, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- ½ ząbka czosnku
- 10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 2 - 3 łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g suszonych pomidorów, w oliwie, odsączonych, pokrojonych na kawałki, do dekoracji
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1649.2 kJ / 394.2 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1604.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1u. 50min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Pikantna zupa dyniowa
25 min