Tagine z jagnięciną

Tagine z jagnięciną

4.0 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm półplastry
  • 300 g jagnięciny udźca lub steku, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 5 - 6 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych w paski
  • 150 g kaszy kuskus
  • 260 - 280 g wody wrzącej
  • ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 5 - 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374 kcal / 1565.8 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 780.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...