
Urządzenia i Akcesoria
Tagine z jagnięciną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm półplastry
-
300 g jagnięciny udźca lub steku, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki
-
5 - 6 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych w paski
-
150 g kaszy kuskus
-
260 - 280 g wody wrzącej
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
5 - 10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374 kcal /
1565.8 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
48.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
780.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska