Tagine z jagnięciną

Tagine z jagnięciną

4.1 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
    150 g
  • bakłażana pokrojonego w 5 mm półplastry
    150 g
  • jagnięciny udźca lub steku, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
    300 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    150 g
  • moreli suszonych, bez pestek pokrojonych w paski
    5 - 6
  • kaszy kuskus
    150 g
  • wody wrzącej
    260 - 280 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    ½ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej, do dekoracji
    5 - 10 gałązek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374 kcal / 1565.8 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 780.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...