
Urządzenia i Akcesoria
Tagine z jagnięciną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry150 g
-
bakłażana pokrojonego w 5 mm półplastry150 g
-
jagnięciny udźca lub steku, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę300 g
-
krojonych pomidorów, z puszki150 g
-
moreli suszonych, bez pestek pokrojonych w paski5 - 6
-
kaszy kuskus150 g
-
wody wrzącej260 - 280 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek½ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej, do dekoracji5 - 10 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374 kcal /
1565.8 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
48.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
780.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w sosie satay
30 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min