
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tuńczyka, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 219.5 kcal / 919.1 kJ
- Białko
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.6 g