
Urządzenia i Akcesoria
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 g tuńczyka, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400 g pomidorów, dojrzałych bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
50 g zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
219.5 kcal /
919.1 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska