Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 919.1 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1h 25 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 menit
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 menit
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 menit
Risotto z halibutem
55min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1h
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min