
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 919.1 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1h 5 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1h 5 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50min
Korma z owoców morza
40 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5óra 15p
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min