Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
TM5 TM6

Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami

4.3 (33 oceny)

Składniki

  • 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 400 g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
  • 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
  • 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
919.1 kJ / 219.5 kcal
Białko
22.1 g
Węglowodany
4.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy