Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 919.1 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min